‘21.YÜZYILIN KURTARICI BECERİLERİNE BİR AVRUPA YOLCULUĞU ‘ERASMUS+ PROJEMİZ TAMAMLANDI

2021 teklif çağrısı döneminde YILDIRIM BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ olarak başvurmuş olduğumuz ‘21.YÜZYILIN KURTARICI BECERİLERİNE BİR AVRUPA YOLCULUĞU ‘’ isimli ve 2021-1-TR01-KA122-VET-000017684numaralı ERASMUS+ KA122 kapsamındaki projemiz Türk Ulusal Ajans’ı tarafından hibe almaya hak kazanmıştır. 31.12.2021-31.06.2023 tarihleri arasında hayata geçirdiğimiz projemiz kapsamında 4 ana yurtdışı staj faaliyeti düzenlenmiştir.

Proje kapsamında çocuk gelişimi ve eğitimi alan öğrencileri -09.10.2022-29.10.2022 tarihinde BunteSpielinsel-avusturya da ( proje ortağında ) 4 öğrenci 1 refakatçi şeklinde -14 MAYIS-3 Haziran 2023 tarihinde AVUSTURYA’DA “Daumeling Kindergarten" kurumunda 4 öğrenci ve 1 refakatçi öğretmen Yiyecek içecek hizmetleri alan öğrencileri ise -14 MAYIS-10 HAZİRAN 2023 tarihinde “Flamıngo Restaurant- KURUMUNDA Avusturya – 4 öğrenci 1 öğretmen -14 MAYIS-10 HAZİRAN 2023 tarihinde “TAKAN RESTAURANT GMBH "-kurumunda AVUSTURYA -4 ÖĞRENCİ 1 ÖĞRETMEN staj yapmıştır.

Projemiz en temelde sektörün ihtiyaç duyduğu konularda öğrencilerimizin bilgi ve deneyimlerini ve kazandırdığı sertifikalar ile öğrencilerimizin istihdam edilebilirliklerini artırmıştır. Ayrıca projemiz öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve dilsel gelişimini de desteklemiş; kendi mesleklerine yönelik motivasyonları yüksek, özgüven sahibi, dil bilmenin önemini bilen nitelikli bireyler haline gelebilmelerine de katkı sağlamıştır. Projemizin ayrıca okulumuzun uluslararası iş birlikleri geliştirerek yeni yöntem ve araçları deneyimleyebilmesine olanak sağlamış; bu sayede eğitim kalitesini artırabilme noktasında Avrupa eğitim sistemine kıyasla eksikliklerimizi görebilmemize imkân yaratmıştır.  Gelecekte daha çok sayıda öğrencimize imkân sağlayan projeler hazırlayabilmek adına personelimiz proje yönetimi ve ekip çalışması deneyimi edinmiş; okulumuz uluslararası işbirliği ağını genişletmiştir. Projemiz sayesinde eğitim kalitemizin artması ve kurumsal imajımızın güçlenmesi mesleki eğitime dair mevcut toplumsal önyargıların kırılmasına, ekibimiz tarafından projemizin çıktılarının sürdürülebilirliğinin sağlanması ile bölgedeki meslek okulları arasında tercih edilebilirlik oranımızın artmasına katkı sağlamıştır.

Yayın: 22.08.2023 - Güncelleme: 22.08.2023 09:55 - Görüntülenme: 351

Etiketler :