Mrt

Sosyal sorumluluklar projeleri kapsamında okulumuz El Sanatları Teknolojisi alanı ve Yeşilay Kulübü önderliğinde Elyaf Tekstil Firma sahibi sayın Sami Bilge tarafından 12. sınıf öğrencilerine iş kurma, marka, sektörün eleman ihtiyaçları gibi konuları kapsayan eğitim ve söyleşi 14.03.2024 tarihinde gerçekleştirildi. Okulumuza ve El Sanatları Teknolojisi alanına vermiş olduğu katkı ve desteklerden dolayı çok teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz uygulama anasınıfı 5 yaş öğrencileri 12 Mart İstiklal Marşının kabulü töreninde  "Ay Yıldızlı Bayrağım" isimli gösterilerini sundular.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy' u Anma Programı  okulumuz konferans salonunda 12.03.2024 tarihinde öğrenci ve velilerimizin de katılımıyla  gerçekleştirilmiştir.

Mrt

Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Çocuk Esirgeme kulübü öğretmen ve öğrencilerinin giysi yardımı kampanyası kapsamında yıl içerisinde topladığı 0-12 yaş çocuk kıyafetleri yaş ve cinsiyetlerine göre ayrılarak paketlendi ve ihtiyaç sahibi ailelere bu hafta ulaştırıldı.

Mrt

01.03.2024 tarihinde Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılan İstiklal Marşı'nı Guzel Okuma yarışmasında 10 A Mobilya ve Ic Mekan Tasarim sınıfı ogrencisi    EKİN BÖLEK okulumuzu başarıyla temsil etmiştir. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Şbt

Öğretmen yazar Ceyda Kurt SARI'nın katılımıyla 20.02.2024 tarihinde gerçekleştirilen söyleşide okumak,yazmak,yazarlık vb konular üzerine konuşuldu. Gençlere hitap eden ,başarıya yönlendiren kitaplarıyla gençlere örnek olan yazar Ceyda Kurt Sarı 'ya okulumuza katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ocak ayı faaliyetleri:

1.Divani Lügat' Türk tüm sınıflarda incelendi. Öğrencilerin ilk izlenimleri alındı.

2.Trt Asya'nın Kandilleri Divanı Lugati't Türk belgeseli izlendi.

3.Tüm sınıflarda "Anlamını Bul Etkinliği " ve "Hatırlatmaca Etkinliği" çerçevesinde belirlenen kelimelerle başka kelimeleri çağrıştırmayı hedefleyerek etkinlikler yapıldı.

4.Tüm sınıflarda anahtar kelimelerle Hikaye Yazma Etkinliği yapıldı.

5.İl genelinde yapılan Deneme Yazma Yarışmasına katılındı.

Şbt

Okulumuz Grafik ve Fotoğraf alanı 21 ve 22 şubat tarihlerinde 10 ve 11 sınıf alan öğrencileri sektör ve sanat gezisi yapmıştır. Alan öğretmenleri rehberliğinde yapılan bu geziler heykel bölgesinde yer alan grafik ve matbaa alanında 5 işletmeye yapılmıştır. Etkinlik kapsamında öğrenciler Tayyare Kültür Merkezi ve Bursa Kent Müzesi de ziyaret etmişlerdir

Şbt

20 Şubat 2024 Salı günü saat 13.30da  okulumuz konferans salonunda İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma yarışması yapılmış,10A Mobilya ve İç Mekan Tasarım sınıfından Ekin BÖLEK birinci olmuştur. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ock

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında okulumuz uygulama anasınıfı öğretmeni Şeyma KAYNAR tarafından velilere uygulamalı olarak "Etkileşimli Kitap Okuma" yapılmış velilerin gözlemlemeleri sağlanmıştır. Ardından sanat etkinliği ile bütünleştirme yapılarak hikaye unsurlarından çizme tasarımlarını çocuklar aileleri ile beraber yapmışlardır.Programda velilere çocukların oynadıkları oyunlar tanıtılarak eşlik etmeleri sağlanmıştır. Aileler ve çocuklardan gelen güzel dönütler ile program sonlandırılmıştır.

Ock

Okulumuz 10/B sınıfı Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı öğrencileri Gülin İpek Gökatlı ve Ayşe Sünel 19.12.2023 tarihinde Yıldırım İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Diyabet ile ilgili seminere katıldıktan sonra edindikleri bilgileri arkadaşlarıyla paylaştılar.

Ock

Halk sağlığı doktoru Mustafa Karadağ tarafından 19.12.2023 tarihinde A blok toplantı salonunda, saat 10:30'da diyabet üzerine bilgilendirme semineri yapılmıştır.

Ara

20.12.2023 Tarihinde Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı atölyelerinde düzenlediğimiz "Hamarat Eller"Yarışmasını kıymetli jüri üyelerimizin ve velilerimizin katılımı ile gerçekleştirdik.Bize her türlü desteğini esirgemeyen okul yönetimimize,grafik bölümündeki öğretmenlerimize ve emegi gecen tün alan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı 12. Sınıf öğrencileri ,   öğretmenleri ile birlikte yüksek öğretim programlarını  tanımak ve motivasyonu arttırmak amacıyla   1 Aralık Cuma günü Sakarya Üniversitesi  Eğitim Fakültesi Okul Öncesi ve Özel Eğitim bölümlerine gezi düzenlenmiştir.