Yeni ders programları 4 Mart 2024  Pazartesi gününden itibarenuygulnacaktır.

Sınıf Ders Programı İçin Tıklayınız._

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SEÇMELİ DERSLERİ BELİRLEME İŞLEMLERİ

1. Ders seçim dilekçeleri aşağıdaki linkten ya da okulumuzdan temin edilebilir.

2. Dilekçeler  alan şefleri koordinatörlüğünde ve sınıf rehber öğretmen işbirliğinde  ayrıca ilgili müdür yardımcılarının bilgilendirilmeleri doğrultusunda seçmeli dersler tablosundan sınıf düzeyine uygun olan dersler seçilip doldurularak 09.02.2024  Cuma gününe kadar elden  okul idaresine teslim edilmesi ,

3. Süresi içinde yapılmayan seçmeli derslerin seçimleri okul idaresi tarafından yapılacaktır.

4.2024-2025  10.sınıfta okuyacak öğrencilerimiz;  10. sınıf seviyesinde "İnsan, Toplum ve Bilim", "Din, Ahlak ve Değer" ile "Kültür, Sanat ve Spor" seçmeli

ders gruplarından her bir gruptan en az birer ders seçmeleri zorunludur.

5.Mevcut 9 Sınıf öğrencileri 4 saat seçmeli kültür dersi ;10.Sınıf öğrencileri 9 saat meslek ve kültür dersi ;11. Sınıf öğrencileri 7 saat meslek dersi seçeceklerdir.

6.9. Sınıflar ve 10. Sınıflar aşağıdaki linklerde bulunan seçmeli ders tablolarından  ;11. Sınıflar çerçeve ders programlarında belirtilen seçmeli derslerden derslerini   seçmeleri gerekmektedir.

SEÇMELİ DERS DİLEKÇESİ İÇİN TIKLAYINIZ

9.SINIFLAR İÇİN SEÇMELİ DERS TABLOSU TIKLAYINIZ

10. SINIFLAR İÇİN SEÇMELİ DERS ÇİZELGESİ

ÇERÇEVE DERS  PROGRAMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ŞUBAT AYI SORUMLULUK SINAVLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ŞUBAT AYI SORUMLULUK SINAVLARI ÖĞRENCİ LİSTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Ara

2023-2024 1. Dönem 2. Ortak Sınav Takvimi yayınlanmıştır

Ara

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı olarak,Okul- Aile isbirligini artırmak ve öğrencilerimizi motive etmek amacıyla , velilerimizin gönüllü katılımı ile  20 Aralik Carşamba günü 09.00-13.00 saatleri arasinda Hamarat Eller Yarışması yapılacaktır.

Kas

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem 26/11/2023 Pazar günü saat 13.00'te  veli toplantısı yapılacaktır.  Gündem  maddelerini  aşağıda belirtilmiştir. Veli toplantısı öncelikle sınıf rehber öğretmelerinin velileri bilgilendirmesi akabinde ders /alan öğretmenlerinin; öğrenci başarı durumlarının görüşmesi şeklinde yapılacaktır.

GÜNDEM MADDELERİ

1.Açılış, yoklama, tanışma,

2.Kıyafet ve okul kurallarının tanıtılması,

3.Akademik başarıyı artırmak için yapılan çalışmalar,

4.Okul giriş-çıkış saatleri, izin, rapor ve veli izin dilekçesi ile ilgili bilgi verilmesi,

5.Sınıf geçme, devam-devamsızlık ,turnike sistemi,

6.Temizlik, beslenme vb. hususlarla ilgili bilgi verilmesi,

7.Dilek, temenniler ve kapanış

Kas

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı I. Dönem Şube Öğretmenler Kurulu toplantısına ilişkin gündem maddeleri aşağıda  belirtilmiş olup , söz konusu toplantı, 26/11/2023 Pazar günü  saat 10.00 'da okulumuz konferans salonunda sınıf bazlı (9, 10, 11 ve 12. Sınıf düzeyinde ayrı ayrı olacak şekilde) ve sınıf sorumluluğu bulunan müdür yardımcıları başkanlığında yapılacaktır.

GÜNDEM MADDELERİ

1)Açılış ve yoklama,

2)Bir önceki toplantıda alınan kararlar,

3)Öğrencilerin başarı durumları, öğrenci devamsızlığının önlenmesi    ve başarıyı artırıcı önlemlerin alınması,

4)Derslerin öğretim programlarıyla uyumlu olarak yürütülmesi,

5)Özel eğitim ihtiyacı olan kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerine devam eden öğrencilerin başarısının artırılması ve eğitim hizmetlerinden daha etkin yararlanmalarının sağlanması amacıyla alınacak tedbirler,

6)Eğitim kaynaklarıyla atölye, laboratuvar ve diğer birimlerden güvenli bir şekilde yararlanma ve planlama,

7)Okul çevre işbirliği,

8)Üretim etkinliklerinin eğitim ve öğretimi destekleyecek şekilde planlanması,

9)Eğitim kurumu, ilçe, il, yurtiçi ve yurtdışında düzenlenecek bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ve yarışmalar ile geziler, öğrenci kulüp ve sosyal sorumluluk çalışmaların görüşülmesi,

10)Mesleki ve teknik eğitim alanlarına devam edenlerin mesleğe, iş hayatına ve yükseköğrenime yönlendirilmesi,

11)Öğrencilerde girişimcilik bilincinin kazandırılmasına yönelik çalışmalar,

12)Öğrencilerin kişilik ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, sağlıklarının korunması ve dengeli beslenmelerinin sağlanması,

13)Okul sağlığı çalışmalarına yer verilmesi,

14)Değerler eğitimi çalışmalarına yer verilmesi,

15)İş sağlığı ve güvenliği tedbirleri doğrultusunda eğitim ve öğretim faaliyetlerinin planlanması,

16)Dilek ve temenniler, kapanış.

2023-2024 1. Dönem 1. Ortak Sınav Takvimi

Ekm

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 1. Döneminde ilimizdeki tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında uyuglanacak olan ortak ssınavlarda kullanılacak konu dağılım tabloları  https://bursaodm.meb.gov.tr/www/konu-soru-dagilim-tablolari/icerik/221 adresinde yayımlanmıştır.

Eyl

2023-2024 Eğitim öğretim Yılı Mesleki Açık Öğretim ders programını  görüntülemek için aşağıdaki linki  tıklayınız.

Sınıf Ders Programı İçin Tıklayınız.

Öğretmen Ders Programı İçin Tıklayınız _

Eyl

Tem

Okulumuza ait Akademik Sınıf başvuruları başlamıştır. Akademik sınıfa başvuru yapabilecek öğrenciler ve başvuru takvimi yayınlanmıştır.