BURSA / YILDIRIM - Yıldırım Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ara

Öğrencimiz Elif AKDAĞ, 26Kasım -1 Aralık tarihleri arasında Ankara'da  yapılan  "Wushu Kung Fu Balkan Şampiyonasında" Tao dalında  birinci Salda dalında 3. oldu. Okul Müdürü Muzaffer YİLMAZ bayrak töreninde  akademik başarı yanında sportif ve sanatsal başrıların da önemli olduğunu söyleyerek  Elif AKDAĞ'ı    tebrik ederek başarı belgesi verdi.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama  Programı 25 Kasım 2019  Pazartesi günü okulumuz konferans salonunda   Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Yeliz EmeK'in sorumluluğunda   düzenlendi.Program ,ebediyete intikal eden Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenler anısına  bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı El Sanatları ve Teknolojisi Öğretmeni Münevver YAMAN yaptı.Ceyhun Atıf Kansu'nun "Dünyanın Bütün Çiçekleri" adlı şiiri Nazan DEĞİRMENCİOĞLU   okudu. Müzik Öğretmeni Fatih AKGÜNGÖR şefliğinde okulumuz öğrencilerinden oluşan okul  korosu  öğretmen temalı  şarkılar ve marşları seslendirdiler. Grafik ve Fotoğraf Alanı Öğretmeni Sabri GEZER ve Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Emel ÖZTÜRK'ün hazırladığı "Muallim" adlı  video klip ve okul öğretmenleri slaytı  izlendi.

Öğretmenler Arası Masa Tenisi Turnuvasında dereceye giren öğretmenlere Okul Müdürü Muzaffer YİLMAZ tarafından madalyaları takdim edildi. Programda söz alan Okul Müdürü Muzaffer YİLMAZ öğretmenlerin  gününü kutladı.Kutlama programı öğretmenlik ruhuna uygun  hazırlandığını belirterek programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Kas

Okulumuzun 2019-2023 stratejik amaç  ve  hedefleri doğrultusunda kurumsal iletişimi güçlendirmek amacıyla kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Atila ÇELİK'in sorumluluğunda 21.11.2019 Perşembe günü okulumuz öğretmenleri şiir dinletisi düzenlediler.Öğretmenlerimiz ünlü şairlerin şiirlerini  fon müziği eşliğinde seslendirdiler.Şiir tadında bir gün yaşatan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yıl dönümü okulumuzda coşkuyla kutlandı.Öğretmen ve öğrencilerimizin birlikte hazırladığı kutlama programı düzenlendi. Program okulumuz B blok bahçesinde 29/10/2019 Salı günü saat 10.00'da  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden şehitlerimiz anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

29 Ekim  Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni  Sevinç ÖZGEN sorumluluğunda  hazırlanan programın sunumu öğretmen ve    öğrencilerle  gerçekleştirildi.Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tarih Öğretmeni  Muammmer ÖZTUNÇ yaptı.El Sanatları Alanı öğretmenleri Huriye KARALİ, Gülcan CENGİZ ve Sevda ATALAY rehberliğinde "Cumhuriyetten Günümüze" temalı defile öğrencilerimiz tarafından sunuldu.Spor Kulübümüzün üyeleri ile beden eğitimi öğretmenimiz Meray ASAN eşliğinde dans gösterileri yapıldı.Müzik öğretmenimiz Fatih AKGÜNGÖR yönetiminde hazırlanan okul korosu şarkılarını seslendirdi.Cumhuriyet koşusunda dereceye giren öğrencilerimize madalyaları  Okul Müdürü Muzaffer YİLMAZ tarfından verildi.

Okul Müdürü Muzaffer YİLMAZ  Cumhuriyetin 96. yıl dönümünü tüm ülkede olduğu gib iokulumuzda  kutlamanın kıvancını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek kutlama programında emeği geçen öğretmen , öğrencilere ve  katılımcılara teşekkür ettti.

Eyl

Birlik ve beraberliği artırmak,değerlerimizi yaşatmak ve  paylaşmak amacıyla Yıldırım İMKB  Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri tarafından organize edilen   Geleneksel Aşure Günü etkinliği  24.09.2019 tarihinde düzenlendi. Okul bahçesinde hem öğrencilere hem de okul personeline   aşure dağıtımı yapıldı. Düzenlenen etkinliğe okul yönetimi ve öğretmenler ve öğrenciler katıldı.Aşure Günü'nde öğrenciler bu etkinlikten oldukça memnun olduklarını dile getirdiler.

Gençlerin Gözünden Bursa Müzeleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Seç Müzeni, Çek Hikayeni, Kazan Ödülünü' temalı Bursa ili liselerarası video çekimi yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Yarışmada okulumuz öğrencilerinden Grafik ve Fotoğraf Alanı Fotoğraf Dalı AMP 11/A öğrencisi Ezgi Diken birinci, Özel Özlüce Sınav Koleji öğrencisi Batuhan Koç ikinci ve yine okulumuz öğrencisi Grafik ve Fotoğraf Alanı Fotoğraf Dalı AMP 11/A öğrencisi Kader Kahraman üçüncü oldu.